Even een korte Tok Tok update.

De laatste weken hebben we het kippenhok helemaal afgemaakt. De buiten ren staat inmiddels en de kippen zitten al een paar weken in hun nieuwe verblijf.

Het maken van de buiten ren was iets lastiger dan ik had verwacht. De houten ombouw viel nog wel mee, het gaas was alleen een ander verhaal.

Omdat onze ren dicht tegen de schutting aan staat was er maar een kleine ruimte om het gaas vast te kunnen maken. Gelukkig ben ik nog redelijk lenig en paste ik met mijn maatje nog net tussen de schutting en de ren om het gaas vast te maken….nou ja passen. Op 1 been en platgedrukt als een sardientje met afdrukken en krassen van het gaas op mijn lijf lukte het toch om het gaas vast te maken. Vooral de man vond dit erg leuk, hij heeft heel wat foto’s gemaakt.

Als je jezelf nou afvraagt waarom we het gaas op deze moeilijke manier aan de buitenkant deden. Nou dat hebben we gedaan omdat de kippen zich dan niet kunnen bezeren. Het gaas paste namelijk niet in 1 keer over de hele ren dus je hebt altijd geknipte randen en die kunnen scherp zijn. Ja, alles voor de kippen….zelfs op 1 been.

Het eindresultaat mag er uiteindelijk wel zijn.

Nog even wat plantjes in de uitloop ren gezet want het moet er natuurlijk wel gezellig uitzien voor die kippies.

Tja, en dan nog even een naar nieuwtje. We kwamen er achter dat Paula een Paul blijkt te zijn.

En Saartje een Sam. Jammer, want we hadden toch echt 4 hennen gekocht. Paula en Saartje zullen dus terug gaan naar de fokker. We kunnen ze gelukkig wel omruilen voor 2 nieuwe ( hopelijk) hennen. Vooral voor Wessel is dit verdrietig want hij was zich erg gaan hechten aan zijn kippie. Maar ja, we kunnen het de buren niet aan doen om 1 laat staan 2 hanen in de tuin te hebben.

 

4 thoughts on “Project Tok Tok: Klaar is het kippenhok….en hoe onze Paula een Paul blijkt te zijn….”

  1. Achutuputut voor Wessel….maar het is wel een leuke anekdote!!
    Succes met de nieuwe (hopelijk) vrouwelijke aanwinst…šŸ˜‰

  2. Na het uitkomen van de eieren bleken er 4 haantjes en 3 hennetjes te zijn. Een week of 6 nadien werden de haantjes opgehaald en wat schetst onze verbazing: op een vroege morgen begon een hennetje te kraaien! Kraaien en eieren leggen bleef ze jaren doen!

  3. Wauwww, ziet er mooi uit joh! Eer van jullie werk :)… Hier al net zo’n mafkees om met de cirkelzaag, spijkerpistool, enz. aan de bak te gaan… Haha, stelletje geĆ«mancipeerde dames zijn wij :P…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge