Ik ben bezig met een nieuw project….ik ben namelijk een echt project beest. Kleine projectjes, grote projectjes, projectjes die ik alleen doe…of juist met z’n 2en. Van slaapkamers schilder projectjes tot gras leg projectjes en van grote badkamer verbouwingen tot moestuinieren op een vierkante meter. Ik hou ervan om bezig te zijn…..of om op netflix series te kijken, dat is dan mijn “ik moet nu die serie afkijken”project.

Ik ben dus eigenlijk altijd wel bezig met iets, en nu dus ook al een paar dagen. Een paar weken geleden kreeg ik namelijk het briljante idee om kippen te gaan houden…ja je leest het goed…kippen. Van die kakelende beestjes op 2 poten met vleugels die ( hopelijk) eieren leggen. Lijkt me super leuk en gezellig. Mijn ouders hebben namelijk ook kippen gehad. En ik vond dat altijd leuk, de kinderen trouwens ook.

Dus toen mijn man even een weekje weg was voor zijn werk ben ik me er helemaal in gaan verdiepen. Mijn creatieve project brein werkt schijnbaar het beste als hij weg is want ik kom dan altijd met die ideeën en vaak voer ik tijdens zijn afwezigheid mijn projectjes uit. Het is dus weleens voorgekomen dat hij thuiskwam en ineens een andere slaapkamer had….of een hond in het gezin…..of een andere bank…stoel…tuin…..kind ( oh nee, dat laatste niet 😉 ) geintje, moet kunnen 😉

Na goedkeuring van de man, want dat vraag ik wel altijd ging ik dus afgelopen donderdag aan de slag met project Tok Tok, oftewel van tuinhuis naar kippenhok. De bedoeling is namelijk dat ons oude tuinhuisje dat achter in de tuin staat en bijna leeg is ( vanwege het minimaliseren) wordt omgebouwd tot prachtig kippenhok met uitloop ren op de plaats waar nu een ( verrotte ) vlonder ligt. We zitten nooit op die vlonder en het stoeltje met tafeltje stond er alleen maar voor de sier. Inmiddels heb ik die stoelen en dat tafeltje alweer weg geminimaliseerd ( verkocht) en ben ik dus aan de gang geweest met de vlonder en de binnenkant van het tuinhuis/kippenhok.

De vlonder is al voor een groot deel weg en ja, dat deed ik bijna helemaal alleen…..bijna. We moeten nu alleen nog een gedeelte wegzagen en opnieuw stabiliseren omdat een deel van de draagconstructie dadelijk weggehaald wordt. We willen natuurlijk niet dat de kippen dadelijk onder een ingestort hok liggen.

Het tuinhuis is inmiddels leeg en het meeste staat nu gezellig in de tuin 😉 Het lijkt veel maar dat is het eigenlijk niet.

De binnenkant van het tuinhuis heb ik met veel hulp van de man al in 2 delen verdeeld, 1 deel wordt voor de kippies, het andere gedeelte voor wat tuingereedschap en het voer etc. Tot nu toe hebben we alles van het binnenhok kunnen maken met hout dat ik van mijn schoonvader kreeg. Hij had het namelijk nog achter in zijn tuin liggen en gebruikte het niet meer. Ik mocht het dus gebruiken en hij was meteen van zijn oude hout af.

Ik ben de afgelopen dagen ook veel bezig geweest met de kitspuit. In een tuinhuis zitten veel hoeken en kieren, en dan heb je heel veel kans op bloedluis. Geen fijn beestje om in je kippenhok te hebben want de kippies worden daar ziek van en kunnen dood gaan. Alle kieren moeten dus worden dicht gekit en ik kan je vertellen…dat zijn er heel veel. Ik ben overigens geen kit talent want ik maakte me er toch een kunstwerk van….in de negatieve vorm. Gelukkig geeft dit niks want het tuinhuis wordt aan de binnenkant helemaal wit geverfd/gekalkt dus als het goed is zie je dadelijk niks meer van mijn kit kunstwerk.

Onze beestenbende wordt de komende weken dus uitgebreid met een paar krielkippies….leuk toch!

Ik hou jullie op de hoogte van project Tok Tok.

Hebben jullie ook kippen thuis?

 

8 thoughts on “Project Tok Tok: Van oud tuinhuis naar kippenhok!”

  1. Leuk project! Wij hebben de schuur ook zelf verbouwd hier (zijn we nog mee bezig). Een ruime verdubbeling van inhoud gecreëerd en een kleine veranda met overkapping, zodat ik de was buiten kan drogen als het wisselvallig is en we droog kunnen zitten. Nu nog niet helemaal klaar, dus even bikkelen nog ;)…

    Jullie ook veel succes!
    Adrianne onlangs geplaatst…Hyperemesis Gravidarum – Awareness DayMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge