Een paar maanden geleden deelde ik mijn winter capsule kast met jullie. Ik vond het dus wel tijd worden om ook mijn lente en zomer capsule met jullie te delen.

Aangezien de lente en zomer in Nederland zowel koud als heel warm kan zijn heb ik voor deze 2 seizoen altijd meer kleding in mijn kast hangen. Jullie hebben vast ook wel gemerkt dat het 14 graden is in de week en de week erop 32…je kunt er geen touw aan vast knopen hier in Nederland.

Om te beginnen heb ik mijn 2 spijkerbroeken die ik vorig jaar oktober kocht in de kast hangen. Ik gebruikte ze ook bij mijn winter capsule kast en aangezien ze nog goed zijn mogen ze blijven hangen. Verder heb ik er deze lente een donkergroene korte broek bij gekocht. Het is heerlijk soepel en luchtig stof dat vooral op de warme dagen erg lekker is. De 2 broeken kocht ik bij Vero Moda en het groene korte broekje bij de Zeeman.

Ook de 4 t-shirts die ik vorig jaar oktober kocht bij de Vero Moda en gebruikte in mijn winter capsule kast heb ik nu in mijn kast hangen. Ik vind het fijn dat ik kleding een heel jaar kan gebruiken. Het scheelt een hoop ruimte in je kast en hoe vaker ik iets kan gebruiken hoe minder ik hoef te kopen. Het blauw/witte t-shirt dat bovenop ligt heb ik vorig jaar zomer gekocht.

Ik draag niet zo heel vaak jurken of rokken omdat ik dat vaak onhandig vind. Bovenstaande blauwe jurk is wel heel erg fijn om te dragen. Ik kocht hem een paar maanden geleden bij de Zeeman. De rode rok is heerlijk luchtig en valt erg mooi. Deze komt uit Duitsland.

Ik heb ook een paar basics in de kast liggen die ik zowel in de zomer als winter draag. Vaak heb ik de t-shirtjes en hemdjes onder andere t-shirts of truien aan. Ik heb 1 zwart t-shirt en 2 zwarte hemdjes. Het spijkerjasje kocht ik vorig jaar in Zeeland en draag ik vooral op bovenstaande jurk en rok.

De korte blauwe katoenen broek kocht ik 3 jaar geleden ergens en draag ik elk jaar. Het is misschien niet moeders mooiste maar hij zit heerlijk. Vooral op de warme dagen. Op deze broek draag ik meestal het shirtje met de bloemetjes dat ik 3 jaar geleden kocht bij de Wibra. Het blauwe jurkje is een katoenen jurkje dat ik 4 jaar geleden gekocht heb. Dit is mijn strand-en-lekker-thuis jurkje. Vooral op de hete dagen heb ik dit jurkje graag aan.

Als ik een jas nodig heb dan gebruik ik dit fleece-achtige vest dat ik kocht bij de Lidl. Het is warmer dan een gewoon vest omdat er wel iets van voering in zit. Als we gaan zwemmen dan draag ik de tankini die ik in Amerika kocht. Het is een hele fijne tankini want hij kruipt niet omhoog en aan het broekje zit een soort rokje vast. Wel jammer dat hij nu na 5 jaar begint te verslijten.

Als schoenen heb ik zwarte teenslippers, ( niet meer zo ) witte all stars en zwarte ballerina’s. Verder heb ik ook dit seizoen weer mijn kleine zwarte tasje dat ik vorig jaar kocht bij de H&M.

Mijn capsule kast bestaat voor deze lente en zomer uit 23 stuks excl. pyjama, sportkleding, ondergoed en nette kleding.

Hoeveel kledingstukken heb jij voor deze lente en zomer in de kast hangen?

 

 

10 thoughts on “Capsule kast : Lente -Zomer 2017”

  1. Wauw 23 stuks. Geen idee hoeveel stuks ik heb. Heb mijn kast (nog) niet uitgezocht op winterkleding, dus alles ligt en hangt er bij elkaar. Wat ik voor mezelf ook lastig vind is dat veel zomerkleding door aankomen in gewicht nu niet meer past of staat. Ben weer begonnen met afvallen (GOK), maar de kilo’s smelten er nog niet direct af 🙁 Misschien juist des te belangrijker om alleen in mijn kast te hebben wat me op dit moment past en staat. Ook leuk om te lezen dat jij ook (leuke!) kleding bij de zeeman en wibra koopt. Het lijkt wel of ik de enige in mijn omgeving ben die dat soms doet!

  2. Hoi linda,
    Ik heb ook al veel uitgezocht…er hangt nog genoeg..op de eenmof andere manier ben ik altijd bang dat ik iets tekort kom. En dan koop ik dat shirt/broek toch maar. Ik zie geen shirts met lange mouw in je kledingcapsule..hoe doe je dat dan met frisse dagen? Met het ook op nogal wisselende temperaturen in nederland☺

  3. Ik vind het echt knap dat het je lukt om maar zo weinig kleding te gebruiken. Was je dan vaak? Ik zou met ons wasschema denk ik echt niet uitkomen haha, oeps! Aan de andere kant moet je wel wassen als er niets schoons meer is natuurlijk. Hmmmm, misschien moet ik toch mijn kledingkast eens nalopen 😉
    Joyce onlangs geplaatst…Weekoverzicht week 21, 2017My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge