Ja het is……kliekjesdag, kliekjesdag, kliekjesdag, kliekjesdag…alles kan en alles mag…ja het is kliekjesdag kliekjesdag…..

Heb je ook al het liedje kusjesdag van K3 in je hoofd? Ik vaak wel op onze kliekjesdag-dagen.

Eens in de zoveel weken houden wij een kliekjesdag. Alle kleine kliekjes en dingetjes die nog in de vriezer liggen maar net niet genoeg zijn om een hele maaltijd te maken gaan op tafel. Kliekjesdag is echt een feestdag, de jongens vinden het hartstikke leuk en ik vind het ook altijd erg lekker om van alle dingen iets te pakken.

De meest rare combi’s hebben we dan op ons bord liggen. Zoete aardappelschotel, andijvie stampot, pasta saus met restje verschillende macaronie, aardappeltoefjes, vis, vlees van de bbq, stukje tortilla en wat overgebleven groente. Echt een lekkere combi al zeg ik het zelf. Voor iedereen is er wat wils en eigenlijk eet iedereen ook van alles een beetje.

De reden dat wij dit weleens doen is eigenlijk heel simpel, het bespaart namelijk geld. De kleine kliekjes alleen zijn niet genoeg voor 1 maaltijd, maar alle kleine kliekjes bij elkaar vult de buiken goed. Ik hoef die avond dus geen geld uit te geven aan boodschappen want alles komt uit de vriezer of de voorraadkast.

Een andere reden dat we dit doen is ook om verspilling tegen te gaan. Het is namelijk zo dat veel mensen die kleine kliekjes vaak weggooien. Hartstikke jammer want je gooit naast het eten ook geld, werk en brandstof weg. Dat eten is namelijk verbouwt, gegroeid, geplukt, geslacht, schoongemaakt, ingepakt in 1 meter cellofaan of 3 kartonnen dozen, naar de winkel gebracht en gekookt of gebakken. Na al dat werk is weggooien hartstikke jammer.

Kliekjesdag helpt ook bij het leegmaken van de vriezer die af en toe ontdooit moet worden, weer een goede reden om af en toe een kliekjesdag te houden.

Ik hou van kliekjesdag…..jij ook?

 

 

9 thoughts on “Geld besparen: Kliekjesdag!”

  1. Ik vind het leuk om te zien dat je zo heel verschillende combinaties krijgt! Zo komt het bij ons ook uit. Ik kan er meestal ook niet echt 1 geheel van maken.

    Kliekjesdag vind ik zeker een mooie manier om geld te besparen.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…HondenpoepMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge