Schijnbaar zijn onze spullen het ermee eens dat er maar minder spullen in huis moeten zijn….ze minimaliseren zichzelf namelijk zelf weg. Ze gaan kapot!

Ik weet niet wat het is de laatste weken maar er is zoveel stuk gegaan dat ik me echt afvraag of die spullen dat met elkaar hebben af gesproken.

Het begon een tijd geleden met de laptop. Dit was wel mijn eigen schuld want ik liet hem vallen. Hij was dus kapot. Gelukkig dat de man hem kon maken voor 30 euro.

Niet veel later wilde ik mijn haren weer eens stijl maken met mijn favoriete 15 jaar oude Chi stijltang die ik echt zijn geld waard vind/vond. De tang had de afgelopen jaren al weleens een nieuw stekkertje gehad maar verder deed hij het nog prima. Tot ik hem dus die ochtend aanzette en een wel heel erg verdacht geurtje rook. De tang was aan het doorbranden….kapot dus. Ik baalde ervan want het was de enige tang die echt helpt bij mijn haar. Maar goed, hij was dus al 15 jaar oud en heel veel gebruikt, logisch dat hij er op een dag geen zin meer in heeft. Een nieuwe aanschaffen kost veel geld en momenteel hebben we andere zaken die ons geld harder nodig hebben dan mijn haren. Voorlopig dus weer krullend haar.

Diezelfde dag als dat mijn tang kapot ging besloot ook onze douchekop ineens kapot te gaan. En met kapot bedoel ik dan ook echt kapot. Ik stond onder de douche en ineens hoorde ik krak en spoot de waterstraal overal naartoe behalve omlaag. Het klepje van de douchekop was afgebroken…..dus kapot. Gelukkig hebben we een bad met een bad kraan met doucheslang en kop aan de kraan dus de kapotte douchekop was zo vervangen . We hebben nu alleen wel al een tijdje een bad kraan met een doucheslang eraan zonder kop….ziet er niet zo heel mooi uit. Maar ja, we vergeten elke keer een nieuwe douchekop te kopen want tja…nog niet echt nodig….en anders pakken we gewoon even tijdelijk de douchekop van de douche die dus eigenlijk de kop van de doucheslang van de bad kraan is…..snap jij het nog?

Een paar dagen later besloot ik onze hond weer van een kort kapsel te voorzien. Ik was halverwege en wat denk je…..de tondeuse ging niet meer aan. Had ik dus een half geschoren hond, zie je het voor je ๐Ÿ˜‰ Ik heb toen de oude tondeuse die we ook nog weleens gebruikte maar gebruikt maar die werkt heel onhandig.

Ik probeerde in die week ook voor het eerst een brood te bakken…..was mijn mixer het niet mee eens, die besloot ook kapot te gaan waardoor hij onbruikbaar was om deeg te maken. Tja, het ding was ook al 10 jaar dus ik kan het hem niet kwalijk nemen. Inmiddels heb ik voor moederdag een nieuwe mixer gekregen want brood bakken zonder mixer is niet echt heel handig.

Onze fotocamera vond 9 jaar in ons huis zijn ook lang genoeg want ineens werden de foto’s overbelicht en kregen we het niet meer goed. Iets met het klepje dat niet meer goed dicht ging. Gelukkig is er nu een ander fototoestel en die maakt toch mooie foto’s!

Tussen al die ik-ga-nu-kapot gebeurtenissen van onze spullen in besloten ook nog 2 borden, 1 glas, een paar sokken en 2 gym tassen van de jongens zichzelf weg te minimaliseren door kapot te gaan…..of uit mijn handen te springen….

Als klap op de vuurpijl besloot ook de auto mee te doen met het grote ik-ga-kapot feest door een bout te verliezen en zijn wiel los te maken waardoor we bijna zowel de auto als onszelf weg hadden geminimaliseerd. Gelukkig besloten de engeltjes zichzelf niet weg te minimaliseren en kon de man nog op tijd de garage bereiken om er dus achter te komen wat voor geluk we hebben gehad….anders had 1 wiel dus besloten om zichzelf weg te minimaliseren….op de snelweg ofzo….zie je het plaatje voor je….rijdende auto en een wiel die de auto inhaalt……ja, niet teveel over na denken.

een mooie nieuwe wielbout die nog glimt!

Inmiddels zijn dus de mixer, het fototoestel en de gym tassen vervangen en is de laptop gemaakt. Het wiel van de auto zit (hopelijk) weer stevig vast met een nieuwe bout.

De afgelopen tijd zijn er dus dingen uit ons huis verdwenen waarvan het eigenlijk niet de bedoeling was dat ze verdwenen….maar ja…..het ruimt wel lekker op ๐Ÿ˜‰

 

 

 

4 thoughts on “Hoe spullen zichzelf weg minimaliseerde……”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge