Elke 2 tot 3 maanden moet je een nieuwe tandenborstel, tenminste dat wordt aangeraden. De bacteriën groeien namelijk graag tussen de haartjes van je borstel….ik zal maar niet zeggen welke bacteriën het meest voorkomen want dan vind je het helemaal onsmakelijk worden.

Maar goed, ik ga het niet over bacteriën hebben. Ik ga het hebben over tandenborstels. Als je het namelijk goed wilt doen dan moet je dus vaak je borstel vervangen. Als je dat elke 2 tot 3 maanden zou doen dan verslijt je jaarlijks 4 tot 6 tandenborstels. Dat betekent dus jaarlijks 6 stukken plastic in je afval en als je een gezin hebt nog veel meer. Dat moet toch anders kunnen?

Nou dat kan dus. Je kunt namelijk ook de duurzame tandenborstel Next Brush van Viventis kopen.

Een tandenborstel gemaakt van bamboe waarvan het handvat 100% biologisch afbreekbaar is. Daarbij zijn de haren gemaakt van duurzaam BPA-vrij nylon dus je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je poetst met kleine plastic deeltjes die schadelijk zijn voor je gezondheid. Goed voor milieu en goed voor je gezondheid.

De borstel voldoet aan alle gewenste specificaties, zo is de borstel kop klein en het handvat recht om iedere tand of kies evenveel aandacht te geven. Daarbij zijn de haren van een hoge kwaliteit.

De tandeborstel wordt geleverd in een kartonnen verpakking die uiteraard ook gerecycled kan worden. Geen plastic verpakkingen meer die je bijna niet open krijgt en ook bij het vuil moet gooien.

Hoe poetst de Next brush nou eigenlijk?

Ik moet zeggen dat het even wennen is. Een stuk bamboe in je mond voelt natuurlijk anders aan dan een stuk plastic. Het is wat droger maar zeker niet onaangenaam en na een tijdje valt het je niet eens meer op. Het poetst dan als een gewone borstel.

Het lijkt zo nietszeggend om een duurzame tandenborstel aan te schaffen, maar als iedereen dit zou doen dan zou er al een stuk minder plastic zijn en zou het overschot aan bamboe ook afnemen. Alleen maar een win-win situatie.

#simpelAD

4 thoughts on “Minder plastic: Een duurzame tandenborstel.”

  1. Om mijn plastic tandenborstel (veel) langer mee te laten gaan, steriliseer ik m regelmatig in de magnetron (in kopje water, 5 minuten op 900W). Dat doe ik ook na ernistige verkoudheden of keelontstekingen als ik herbesmetting wil voorkomen. Pas als de borstelharen niet meer goed zijn, vervang ik de borstel. Ik kan een maand of 9 doen met een borstel, op deze manier. Zet een reminder in je agenda voor het schoonmaken. De bamboe borstels zijn wel erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge