Nog even en het is weer volop zomer en zal de zon heerlijk schijnen. Lekker naar buiten, zwemmen in de zee of in het zwembad, spelen op het strand of picknicken op het grasveld. Heerlijk!.

Maar al die zon brengt ook een gevaar met zich mee. Het kinderhuidje is teer en erg gevoelig voor de zon, voor je het weet is je kindje helemaal verbrand. Dat willen we natuurlijk niet.

Een goede zonnebrand is dus erg belangrijk en een must voor het lente en zomer seizoen. Maar wat nou als je die gewone grote merken zonnebrandsprays eigenlijk niet wilt gebruiken? Wat nou als je groen wilt zijn, voor de huid van je kindje en voor de natuur? Wat nou als je alleen natuurlijke producten wilt gebruiken?

Nou dan heb je dus een probleem……dacht je…….tenminste ik dacht van wel. In de normale winkels worden namelijk de bekende grote merken aangesmeerd en de een is nog beter dan de andere. Maar voor mij persoonlijk vind ik die zonnebrand sprays helemaal niet zo goed. Voor mijn gevoel zit er teveel “troep” in waar ik het tere kinderhuidje en de natuur mee belast. En dat wil ik niet.

Gelukkig zijn er in de webshop Enjoy Divine Nature genoeg 100% natuurlijke alternatieven te koop om de kinderhuidjes en je eigen huid te beschermen tegen de zon. Je hoeft dus niet te smeren met een product waar je niet achter staat.

Ik kreeg de Alphanova Sun Kids opgestuurd om mijn jongens te beschermen tegen de zon. Hun huidje verbrand niet zo heel snel maar toch wil ik ze op zonnige dagen altijd goed beschermd hebben zelfs als ze veel in het water zijn. Gelukkig is deze zonnebrand waterproof dus ze kunnen rustig gaan zwemmen.

De zonnebrand zit in een handig spray flesje en je spuit heel gemakkelijk de spray op de huid. De geur die vrijkomt is gelukkig niet zo aanwezig, het ruikt subtiel naar vanille en abrikozen, niet naar sterke parfum. De spray bevat veel aloë vera, een product waar ik fan van ben want ik weet dat aloë vera altijd goed verzorgd. Verder bevat het ook jojoba olie en tamanu olie.

De zonnebrand bevat geen nanodeeltjes, is zonder paraben en phenoxyethanol en bevat Titanium in plaats van Zinc oxide. Zinc oxide wordt in sommige landen als kankerverwekend gezien (Scandinavische landen) en dat is natuurlijk het laatste wat ik op mijn kinderen wil smeren.

De zonnebrand smeert ook heel erg fijn. Voor mij is dat een pluspunt want ik heb weleens zonnebrand gehad waarbij ik het idee had dat ik mijn kind een heftige massage gaf omdat het te dik was met uitsmeren. En wat ik ook altijd heel vervelend vond van sommige merken was dat mijn kinderen soms een uur lang spierwit rondliepen omdat ik de zonnebrand niet goed uitgesmeerd kreeg. Met deze zonnebrand is dat niet het geval. De spray trekt namelijk snel in de huid.

Even alle voordelen van deze spray op een rijtje.

 • 100% natuurlijke zonnebrand zonder witte waas.
 • Zeer hoge percentages verzorgende aloë vera!
 • SPF 30
 • Vegan
 • Veilig voor oceaan en rif
 • 100% minerale filters: alleen Titanium omdat Zinc oxide in sommige landen als kankerverwekend wordt gezien (Scandinavische landen)
 • Na het opbrengen directe bescherming
 • Zonder nanodeeltjes
 • Zonder Paraben  en phenoxyethanol
 • Beschermt tegen zeer breed spectrum UVA UVB
 • Ecocert Biologisch gecertificeerd . O.a. ECO Jojoba, Aloe Vera en Tamanu oliën
 • 100% made in France
 • Eenvoudige aan te brengen (zonder witte waas)
 • Waterproof
 • In pomp van 125 ml

Als je wilt weten welke ingrediënten de spray bevat dan kun je HIER klikken.

Je hoeft je kindje deze zomer dus niet in te smeren met zonnebrand die niet natuurlijk is. Er zijn natuurlijke en veilige alternatieven die goed zijn voor mens en milieu.

#SimpelAD

3 thoughts on “Natuurlijke zonnebrand voor kinderen: Alphanova Sun Kids”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge