Afgelopen zaterdag was de voorjaarseditie van de Ouders natuurlijk beurs. Een beurs die helemaal in het teken staat van natuurlijk en duurzaam leven en opvoeden. Samen met mijn moeder bracht ik een bezoek aan deze leuke en leerzame beurs.

Ik wilde graag al op tijd op de beurs zijn dus vertrokken wij al vroeg met de trein. Na ongeveer 1,5 uur reizen kwamen we aan op station Arnhem waar een pendel bus stond die ons naar Hotel Doorwerth bracht.

De beurs werd gehouden op een prachtige locatie waar grote tenten stonden met daarin kraampjes waar veel verkocht werd. Verder waren er ook plekken waar eten verkocht werd of waar het vermaak voor de kinderen was.

Mijn moeder en ik bekeken eerst de kraampjes die buiten in grote tenten opgesteld stonden. Het weer was schitterend die zaterdag maar als het geregend had maakte dat niks uit, je stond namelijk gewoon droog in die grote tenten. Er waren veel verschillende kraampjes met elk hun eigen producten. Er werden bijvoorbeeld rvs broodtrommels en flessen van Kleen Kanteen verkocht.

Er waren veel kraampjes met natuurlijke baby verzorging.

En ook voor een menstruatie cup kon je op de beurs terecht.

Voor je eigen lichaamsverzorging was er ook genoeg keus.

En voor de kleintjes was er volop duurzaam speelgoed, wasbare luiers en kleding.

Verder waren er ook veel kramen die draagdoeken verkochten en informatie gaven over natuurlijk ouderschap en hypnobirthing.

Op de beurs werden ook workshops en lezingen gegeven die met natuurlijk ouderschap te maken hadden. In verschillende zalen werden de hele dag door verschillende lezingen gegeven waarin van alles werd behandeld. Er waren o.a lezingen over hypnobirthing, het dragen van je kind in een draagdoek, opvoeden zonder straffen of belonen, omgaan met pubers, minder stress creƫren, het natuurlijke medicijnkastje, anders vaccineren en borstvoeding. Voor ieder wat wils dus eigenlijk.

Ik heb al wat grotere kinderen dus besloot de lezing over opvoeden zonder straffen of belonen en de Less stress lezingen bij te wonen.

De lezingen waren erg interessant en leerzaam. Zo kreeg je uitleg over de werking van een kinder brein en hand vaten om tijdens een conflict met je kind niet elke keer in een macht strijd te belanden maar juist samen pratend elkaar behoeftes te kunnen ontdekken zodat er geen strijd meer is. Het wordt op die manier een stuk gezelliger thuis.

Voor de kinderen was er ook genoeg te beleven. Ik heb er zelf bewust voor gekozen om mijn kinderen niet mee te nemen aangezien ze al 8 zijn en liever een dagje met papa door brengen. Daarbij vond ik het ook wel even fijn om een dagje kindloos te zijn šŸ˜‰ . Maar als ik een baby of een jong kind had gehad dan was die zeker mee gegaan.

De kinderen konden er namelijk volop spelen en dingen maken, er was een opvang gedeelte, tijdens lezingen en workshops konden de kinderen gewoon mee(doen) en er waren genoeg plaatsen om te kolven, voeden en verschonen. De kinderen mochten zelfs in de zwembaden die op het terrein aanwezig zijn.

Op de beurs waren natuurlijk ook veel leuke beurs aanbiedingen en kon je van alles ruiken, proeven en smeren.

Uiteraard kocht ik op de beurs ook wat natuurlijke producten. Ik kocht een blok marseille zeep, rozen dagcreme van enjoy divine nature waar ik gratis een heerlijk stuk chocolade bij kreeg en make-up remover van weleda. Van kiind magazine kregen we in de ochtend nog een gratis tijdschrift.

Het was een gezellige en leerzame dag, zeker voor herhaling vatbaar.

#SimpelAD

 

 

 

2 thoughts on “Ouders natuurlijk beurs: Alles over natuurlijk en duurzaam leven met kinderen.”

  1. Hoi Linda,
    Wat schrijf je mooie blogs. Ik vind het altijd leuk om ze even door te lezen. Ik ben ook al twee keer naar die beurs geweest. Een echte aanrader als je in natuurlijk opvoeden geĆÆnteresseerd bent. Heel leuk om te lezen dat jij het ook een fijne beurs vond.
    Groetjes Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge