Er is weer een week voorbij! Tijd voor een overzicht! Wel een dagje later want ik heb het de afgelopen week zo druk gehad met van alles.

Donderdag

In de ochtend ging ik eerst fruit halen in de winkel. De grapefruits mochten in het nieuwe katoenen zakje mee naar huis. Is weer 1 plastic zakje minder dat de wereld kan bevuilen 😉 en het was ook makkelijk dragen want ik kon ze zo in het zakje mee naar huis nemen.

Daarna begon ik met project Tok Tok. Ik haalde de vlonder weg en ruimde het tuinhuis leeg

Vrijdag

Het was weer boodschappen tijd. Ik haalde de week boodschappen weer in huis. Ik besloot ook eens rabarber te kopen en daar moes van te maken. Ik had het nog nooit gekocht of gegeten dus ik vond het wel eens tijd worden om het te proberen. De moes was snel gemaakt en ik vond hem erg lekker. De kinderen vonden het wat minder.

Nadat we geluncht hadden met banenpannenkoekjes met rabarbermoes en honing ging ik aan de slag met het tuinhuis/kippenhok.

Samen met mijn man en wat hulp van de jongens maakte ik de afscheiding tussen de 2 delen.

Zaterdag

Een dag van vooral veel dingen halen. De jongens gingen naar de scouting en ik reed door naar de Welkoop voor witkalk, Action voor acrylkit en Coppelmans voor bloemen.

Toen we de jongens weer op hadden gehaald van de scouting gingen we in de middag naar Eindhoven. In het centrum stond de landmacht met hun apparatuur. Het waren namelijk de Landmachtdagen. De jongens vonden al dat militaire spul leuk om te zien.

Nadat we alles gezien hadden reden we nog even langs de markt bij ons in de stad om ons wekelijkse portie fruit te halen. In de avond maakte ik een nieuw gerecht. Het was vegetarische rijstschotel. Hij was heel erg lekker dus die ga ik zeker opnieuw maken.

Zondag

Moederdag!

Ik kreeg een ontbijtje op bed en werd verwend met cadeautjes en knuffels. Van de jongens kreeg ik een mooi zelfgemaakt cadeau en van mijn man een nieuwe mixer. Normaal doen wij niet aan dure of grote cadeaus geven maar omdat de mixer het een paar weken daarvoor begeven had en er toch een moest komen kreeg ik hem dus voor moederdag. Kon ik tenminste weer brood bakken!

Dat deed ik dus ook die middag en hij was weer erg lekker.

Ik ging ook nog even aan de slag met het kippenhok. De jongens vinden het trouwens wel erg fijn dat de vlonder nu weg is, het is een grote zandbak achter in de tuin en ze spelen de hele dag met het gereedschap en het zand. En ja, daar ligt een zaag, hamer, grasmaaier en hout. Is niks gevaarlijks aan, ze weten hoe ze er mee om moeten gaan.

 

Later in de middag reden we naar mijn ouders voor een lekkere bbq

Maandag

De dag begon niet zo goed. Een paar minuten voordat ik met de jongens naar school wilde kreeg ik een berichtje van mijn man. De auto was kapot en moest naar de garage…of ik even extra vervoer kon regelen. Nou dat lukte gelukkig. Toen ik eenmaal weer thuis was ging ik aan de slag in het kippenhok. Er moesten nog heel wat kiertjes dicht gekit worden.

Vroeg in de middag kwam mijn man thuis zodat we op tijd de leenauto konden ophalen.

Dinsdag

 

Nadat we de jongens op school hadden afgezet reden we door naar de garage om onze auto te brengen. Mijn man zette me daarna thuis af en reed weer door naar zijn werk. Ik ging aan de slag met ( alweer) het kippenhok. Alle kiertjes waren dicht en door de warme temperatuur was de kit al goed droog. Het was tijd om te verven.

Met witkalk, een beetje water en heel veel geknoei is het kippenhok nou hopelijk bloedluis-bestand.

Het was een heerlijke dag en ik lunchte buiten in het zonnetje onder het toeziend oog van onze hond Max. De reden dat ik buiten zat was niet alleen dat lekkere zonnetje maar ook mijn witte broek, voeten, handen, haren, armen….ik zei toch dat het wit kalken een knoei werkje was.

Later op de middag kreeg ik een berichtje dat de auto weer gemaakt was en dat het gelukkig mee viel….tenminste het is maar hoe je het bekijkt. Het wiel zat namelijk los en er was al 1 bout weg. We hebben weer wat engeltjes gehad……

Woensdag

Toen ik thuis kwam van het wegbrengen van de jongens ging ik aan de slag in huis. Ik wilde even snel de boel vast aan kant hebben omdat we in de middag naar het meer bij ons in de buurt zouden gaan.

Uiteindelijk zijn we toch niet weg gegaan maar lekker thuis gebleven. De jongens hadden namelijk geen zin om naar het meer te gaan. Ze hebben de hele middag met water gespeeld samen met het buurjongetje. Ik ging ondertussen maar aan de schoonmaak in huis. Ik had nog wat was die opgevouwen moest worden en wat opruim dingetjes.

Ik begon ook al vroeg met koken want de jongens moesten op tijd bij het verzamelpunt zijn van de avond 4 daagse. Ze lopen dit jaar met de scouting mee.

Lopen jullie ook mee met de avond 4 daagse?

 

6 thoughts on “De week met een snufje liefde #7”

  1. Wat een volle week weer en wat ben jij heerlijk klusserig. Ik laat het eigenlijk veel te veel aan mijn man over, maar dan wel af en toe klagen dat het zo lang duurt, mmm.
    Avondvierdaagse al heel lang niet, mijn jongens hebben het nooit leuk gevonden. Ik geloof dat ze allebei 1x meegelopen hebben. Ondertussen zijn ze bijna volwassen, dus mochten ze ooit nog willen, dan kunnen ze zelf. Eerlijk gezegd heb ik ook nooit meer meegelopen sinds dat ik tiener was. Blijkbaar niet zo aan ons besteed!
    Het zit er voor jullie waarschijnlijk al weer op. Veel plezier gehad? In ieder geval goed weer!

  2. Wat een heerlijke week en wat een leuk project! Ik zou dan eerder voor een speelhuis gaan aangezien we niks met kippen hebben haha! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Fijne dag gewenst!
    Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  3. Jaren geleden kocht ik bij ’n webwinkel een setje van 5 groenten- en fruitnetjes. Sinds die tijd heb ik geen plastic zakjes meer gebruikt om groenten en/of fruit in te doen in de supermarkt. Voor brood heb ik zelf twee zakken gemaakt van ongebleekte katoen! Brood snijden doe ik zelf met een goed broodmes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge