De afgelopen maanden waren nogal stressvol, mijn man en ik waren wel toe aan een dagje ontspanning. Door Thermen Bussloo werden mijn man en ik uitgenodigd om een dag bij hun wellness resort door te brengen en gebruik te maken van de sauna’s en andere faciliteiten. Om de dag nog extra ontspannender te maken kregen wij het Hamam arrangement aangeboden waar een heerlijke massage, toegang tot alle sauna faciliteiten, heerlijk lunchbuffet en koffie/thee met gebak in zaten. Uiteraard zijn er heel veel verschillende arrangementen te boeken.

We besloten al vroeg aanwezig te zijn bij de sauna. We wilden optimaal genieten van deze dag ontspannen.

Zodra je aankomt bij het wellness resort begint al het vakantiegevoel door de mooie omgeving en de prachtige fonteinen die rond het resort liggen.

Bij binnenkomst wordt je ontvangen door vriendelijk personeel dat je incheckt en uitlegt waar alle faciliteiten zijn. Omdat wij ook een massage inbegrepen hadden werd ons meteen de tijd van de gereserveerde massage doorgegeven. Daarna konden we naar de kleedruimte om ons om te kleden.

Voor ons was het de eerste keer dat wij naar een sauna gingen. Ik moet zeggen dat ik het idee van naakt rondlopen een “eng” idee vond en dacht dat ik een hele grote drempel over moest. Zodra je binnen bent is dit echter niet het geval. Je hebt hooguit even een “schrik” momentje maar zodra je jezelf uitgekleed hebt en je badjas aanhebt merk je dat je er heel snel aan went.

Sterker nog…….na een tijdje gebruik te hebben gemaakt van de sauna’s is het juist heerlijk om buiten naakt rond te lopen. De frisse lucht voelt heerlijk aan op je warme huid, zelfs als het slechts 8 graden is ( zoals bij ons) is het vrij kunnen rondlopen zonder kleding heerlijk om af te koelen.

Nadat we gedoucht waren begonnen wij met onze eerste sauna ronde. In het begin moesten we een klein beetje zoeken en even kijken waar alles was. Gelukkig hadden we een plattegrond en al gauw wisten we alles te vinden. We gingen een van de prachtige sauna’s in en koelde daarna af door buiten te zitten of in een cool-down zone te gaan.

Er zijn zoveel verschillende sauna’s dat je echt een paar uur zoet bent om ze allemaal te kunnen bezoeken. Sommige sauna’s waren met licht en geluid, andere weer heel klassiek en met enkel muziek en gedempte verlichting. Bij sommige sauna’s was een beeldscherm aanwezig waarbij je meegenomen werd door prachtige landschappen terwijl rustgevende muziek en gekleurd licht je optimaal helpt te ontspannen. Verder hebben de sauna’s allemaal verschillende temperaturen zodat je zelf kunt kiezen welke temperatuur voor jou het fijnste is.

Rituelen en opgietingen

Naast dat je de hele dag de sauna’s kunt bezoeken zijn er ook diverse opgietingen en rituelen die je kunt bezoeken. Ik raad je echt aan om vooral die opgietingen een keertje mee te maken want het is een prachtige en vooral ontspannende ervaring.

Een opgieting houd eigenlijk in dat een saunameester in de sauna met zoutballen die een bepaalde geur bevatten en water de sauna van een heerlijke geur en extra warmte voorziet. Doormiddel van grote waaiers en handdoeken verspreid de saunameester de warmte door de ruimte en laat een vleug van warmte en een heerlijke geur bij je langskomen. Uiteraard word dit op een hele mooie en ontspannende manier gedaan, het is prachtig om naar te kijken.

Sommige opgietingen zijn klassiek. Er is dan geen muziek aanwezig en het licht is gedempt en rustig. Bij andere opgietingen is er juist wel muziek aanwezig en zorgt een lichtshow voor wat extra sensatie. Er zijn veel verschillende opgietingen die je kunt bezoeken en ze zijn allemaal anders. Bij sommige opgietingen krijg je na afloop een heerlijk kopje thee of een verfrissend doekje voor je gezicht en bij andere krijg je een verzorgende crème om je lichaam mee in te smeren. Zorg er wel voor dat je op tijd bij een sauna waar een ritueel plaatsvind aanwezig bent want vol is vol.

Rituelen.

Naast de opgietingen zijn er ook verschillende rituelen waar je aan deel kunt nemen. Bij deze rituelen kun je mediteren of gewoon rusten terwijl je meegevoerd word op een ontspannende “reis” door middel van geluid, geur en een medewerkster die je “begeleid”. Op een heerlijk verwarmd ligbed kun je hierdoor optimaal ontspannen. Zorg ook bij deze rituelen dat je op tijd aanwezig bent want er zijn maar een beperkt aantal plekken. Deze opgietingen en rituelen zijn ook gewoon toegankelijk als je geen arrangement geboekt hebt.

Hamam

Wij mochten gebruik maken van het Hamam arrangement en zoals ik al eerder schreef zat daar een Hamam massage bij. Ik was nog nooit eerder gemasseerd en al helemaal niet bekend met Hamam dus voor mij was het een groot vraagteken wat ik kon verwachten. Ik kan wel zeggen dat het al mijn verwachtingen overtroffen heeft.

( note: de man heeft een doek om maar dat zie je niet goed op de foto 😉 )

Nadat we eerst 10 minuten in de Hamam stoomcabine hadden gezeten werden we meegenomen door de Hamam masseurs. We moesten plaatsnemen op een verwarmde stenen tafel ( doet overigens geen pijn) en werden daarna helemaal gescrubd met een speciale handschoen. Tussendoor werd met warm water alles van je afgespoeld en je lichaam lekker warm gehouden. Na de scrub kregen we een zachte “deken” van heerlijk geurend schuim op ons lichaam. Ik noem dit een deken omdat het echt zo aanvoelt terwijl het uiteraard alleen maar uit schuim bestaat. De “deken” wordt na een tijdje van je lichaam gespoeld en daarna word je lichaam helemaal gemasseerd.

Je voelt je als herboren na die massage. Na ongeveer 35 minuten was onze behandeling klaar en kregen we als afsluiting thee en een stukje lombok. Verder kregen we ook het scrub handschoentje mee dat gebruikt was want dit is nog 3 keer bruikbaar. Kunnen we thuis lekker gaan scrubben. Als je wilt weten hoe een Hamam behandeling gaat dan kun je even naar dit filmpje kijken.

Lunch

Bij ons arrangement zat ook een uitgebreid lunch buffet inbegrepen. Door middel van een tunnel onder het resort liepen wij naar het restaurant dat in het hotel is. De tunnel is mooi vormgegeven met prachtige foto’s, licht en teksten, de serene sfeer van het wellness resort blijft dus ook dan aanwezig.

 

Het lunch buffet was heerlijk. Er was van alles aanwezig en veel producten waren biologisch en huisgemaakt. Zowel warm en koud was er genoeg te kiezen en alles was goed aanwezig. Ondanks dat het best druk was toen wij gingen lunchen was er voldoende plek in het restaurant.

Wat natuurlijk ook erg fijn is, is dat je gewoon in je badjas kunt lunchen. Je hoeft je dus niet eerst te gaan aankleden.

Na de lunch begonnen wij aan onze tweede ronde van sauna’s bezoeken en afkoelen. Tussendoor zwommen we nog wat in het zwembad of ontspande we in de rustruimtes zoals de lounge of de Aziatische tuin.

Rond 18:00 besloten wij dat het voor ons genoeg was geweest. Wij hadden ruim 9 uur doorgebracht in het wellness resort en sloten de dag af met de koffie/thee en het gebak dat bij ons arrangement was inbegrepen. Uiteraard was ook dit gebak overheerlijk.

Wat overigens ook erg makkelijk is, is het rubberen bandje dat je om krijgt bij het inchecken. Dit bandje is je betaalmiddel voor de gehele dag. Het horecapersoneel hoeft alleen maar het bandje te scannen en kan zien welk arrangement je hebt geboekt. Alle kosten die je die dag maakt worden op dit bandje gezet en aan het einde van de dag lever je het in en betaal je de rekening. Je hoeft dus geen geld mee te nemen in de sauna wat uiteraard heel fijn is omdat je niet zoveel opbergmogelijkheden hebt 😉 . Het bandje werkt ook voor de kluisjes. Je hoeft alleen het bandje op je kluisje te houden en hij gaat open of dicht. Geen gedoe dus met muntjes of kaartjes en het kluisje kost je helemaal niks.

Een dagje doorbrengen bij Thermen Bussloo is heerlijk ontspannen in een mooie omgeving en met heerlijke sauna’s. Naast dat het een dagje heerlijk ontspannen is wat uiteraard goed is voor je geest is het ook goed voor je lichaam. Door de warmte van de sauna’s gaan je poriën goed open en worden alle afvalstoffen in je lichaam eruit gezweet. Omdat je schoon bent en schoon zweet niet stinkt hebt je geen last van je zwetende lichaam ( of dat van anderen). Daarbij zorgen de heerlijke geuren die bij de opgietingen gebruikt worden ervoor dat je lichaam een extra boost krijgt en extra gereinigd wordt. Mijn huid voelde na de sauna en ook de dagen erna heerlijk zacht en schoon.

Hoewel ik de afgelopen jaren altijd riep dat ik nooit naar de sauna zou gaan omdat ik niet naakt wilde rondlopen in het bijzijn van andere is dit helemaal omgedraaid. Het was een ontspannende ervaring en we zullen zeker vaker een bezoek brengen aan Thermen Bussloo.

#SimpelAD

 

6 thoughts on “Thermen Bussloo: Een dag heerlijk ontspannen.”

  1. Wij zijn al vaak naar Thermen Bussloo geweest en dit is echt onze favoriete sauna. We gaan meestal 2x per jaar. We willen best vaker gaan maar de kosten houden ons tegen. Een dagje sauna loopt enorm op met eten en drinken en arrangement erbij , zelfs als je goed op de aanbiedingen let. Elke keer schrikken we toch weer hoe hard het oploopt. Het kan, we hoeven er niets voor te laten maar toch.
    We hebben een eenvoudigere sauna wat meer in de buurt en daar gaan we wel eens een paar uurtjes naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge