Het is lente, het zonnetje heeft al heerlijk geschenen en dat doet een mens goed. Tenminste mij wel.

In september en oktober heb ik altijd nog genoeg energie omdat mijn energiemetertje goed gevuld is door de zomer. In november zakt mijn energiemetertje zachtjes en in december een stukje sneller. Zodra het januari is staat mijn energiemetertje in de min en zakt in de eerste weken van februari tot een dieptepunt. Ooh, het zwarte gat van de winter…..als we die maanden toch eens konden overslaan.

Gelukkig komt het zonnetje aan het einde van februari altijd weer wat meer tevoorschijn en begint mijn energiemetertje langzaam te stijgen. Ik vind dat altijd mooie dagen, het is nog koud maar je voelt dat het niet lang meer duurt tot het lente is. Het is dan net alsof de zon je nog net wilt redden uit het zwarte gat door even met een paar zonnestraaltjes je de hand te reiken zodat je dat laatste stukje door kunt zetten.

De mooie dagen van maart hebben ( dit jaar)  ervoor gezorgd dat mijn energiemetertje naar de top gaat en ik weer volop energie heb om van alles te doen. Gelukkig roerde maart zijn staart niet te erg en bleven sneeuwstormen ons bespaard.

Waar dat zonnetje ook voor gezorgd heeft zijn mijn sproetjes……lieve kleine sproetjes over mijn hele gezicht, oke, je moet ze even zoeken op de foto 😉 .Ik had wat make-up op.

Ik vond ze vroeger vreselijk, maar ik heb ze maar geaccepteerd. Iets met de 7 schoonheden volgens mij……ben ik toch nog een schoonheid 😉 . Het zomerzonnetje zorgt er altijd weer voor dat die sproetjes verdwijnen en mijn gezicht ( niet mijn benen, dat blijven melk flessen) mooi bruin wordt.

De zon, ik ben er dol op!

 

7 thoughts on “Hallo zon, hallo energie…….hallo sproeten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge