De eerste 3 maanden van dit nieuwe jaar zitten er alweer bijna op. Hoe is het eigenlijk gegaan met de voornemens die ik voor mezelf gemaakt had?

Even een kleine reminder welke voornemens er eigenlijk waren:

 • Weer beter op mijn eten letten
 • Genieten van elke dag
 • Geld besparen!
 • Minimaliseren.
 • Meer bewegen.
 • Mijn groene levende planten LEVEND houden.

Laten we beginnen met de eerste, dat is natuurlijk wel zo makkelijk.

Weer beter op mijn eten letten: Tot nu toe gaat dat vooral met ups en downs. De maand januari was echt een hele slechte maand voor mijn eetgedrag. Brood met pindakaas, koekjes, chips, chocolade, you name it….I eat it. In februari ging het iets beter tot er een kinderverjaardag gevierd moest worden…..hallo taart…en chips! Maart ging weer een stuk beter en ik heb de echt slechte dingen redelijk kunnen weerstaan. Behalve dan 3 paaseitjes gisteren bij mijn moeder….die riepen “eet mij “………en de appeltaart, soesjes en chips afgelopen weekend! Pppfff, dat afkicken van chips en chocolade…..ik vind het weer moeilijk, maar het begin is er.

Genieten van elke dag: De dagen gaan zo verschrikkelijk hard dat er geen tijd is om te genieten. Ik ben de hele dag bezig en echt de rust vinden om bewust van iets te genieten is er niet zo heel veel. Heel af en toe komt er een momentje dat het ineens wel gebeurt en ik intens kan genieten van een moment. Met het terugkeren van de zon en het minder zorgen voor mijn schoonmoeder zullen die momentjes wel veel vaker gebeuren. Mooie zonnige dagen maken het genieten een stuk makkelijker.

Geld besparen: Wie de afgelopen weken mijn blog een beetje gevolgd heeft die weet dat januari in ieder geval een hele goede bespaarmaand was. De uber frugal month heeft wat extra spaarcentjes opgeleverd en ik ben nog bewuster geworden van mijn uitgeefgedrag. Ik heb geprobeerd om deze bespaarmodus door te zetten maar februari en maart ging iets moeilijker. Toch heb ik de afgelopen maanden kunnen besparen en ben ik redelijk binnen het budget gebleven.

Minimaliseren: Ik heb niet veel extra geminimaliseerd. Doordat vorig jaar duidelijk mijn minimaliseer jaar was heb ik nu een stuk minder te minimaliseren. Ik ga nu vooral minimaliseren op slechte producten en probeer te gaan kiezen voor duurzamere en gezondere keuzes.

Meer bewegen: Als iets gelukt is dan is het dat wel. Ik ben nu 2 maanden 3 keer in de week aan het sporten op de crosstrainer. Verder loop ik heel veel naar school. Genoeg beweging dus. En hoewel ik een gruwelijke hekel heb aan die crosstrainer voel ik me achteraf altijd weer een stuk beter.

Mijn groene levende planten LEVEND houden: Als ze binnen 1 maandje al dood waren geweest dan was het wel heel erg geweest. Ja, mijn planten leven nog, en ja ze hebben zelfs nieuwe blaadjes gemaakt! Ik kan het wel, iets levend houden. Elke week ( meestal maandag) heb ik een water geef dag en dan krijgen alle planten dus water. Dus dat gaat heel erg goed! Verder ben ik ook weer begonnen met de moestuin. Hopelijk wordt het een beter succes dan vorig jaar.

Die goede voornemens gaan dus best wel aardig. Als ik me nu weer vol op mijn paleo dieet kan gooien en ook het sporten goed volhoud dan hoop ik over een paar maanden toch wel een beetje minder te wegen en vooral mezelf weer een stuk beter te voelen.

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

 

 

7 thoughts on “Hoe gaat het met de goede voornemens????”

 1. Via via op je blog gekomen, leuke post en ik lees dat je je goed bewUst bent van wat je doet.
  Weetje alle begin is moeilijk en het gaat stapje voor stapje maar als je de stapjes maar doet. Ik ga even verder lezen op je blog.

  Groetjes
  Tanja

 2. Als je leven zo voortraast is het ook lastig om de dingen die juist zo belangrijk zijn, aandacht te geven.
  Ik heb in de keuken aan paar kettle bells staan, daarmee doe ik een paar keer per dag tussendoor wat oefeningen. Dat helpt goed, gewoon tijdens het bakken van een ei 20 squats met die dingen in mijn handen ofzo. Misschien een tip van een andere drukke moeder 🙂
  Gerlinde onlangs geplaatst…Alle kleine(re) goede doelen op een rijtjeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge