Ik had de vorige keer al geschreven dat wij inmiddels in de onderzoeken waren beland omdat ik niet zwanger werd. De eerste uitslag van de onderzoeken heb ik toen al met jullie gedeeld. Omdat er achteraf niet op de juiste dagen bloed geprikt was om mijn progesteron waardes te bepalen heb ik afgelopen cyclus weer opnieuw de onderzoeken gehad.

Inmiddels heb ik de uitslag al een kleine week binnen. Net zoals de vorige keer bleek ook dit keer weer alles in orde te zijn. Op de echo’s die gemaakt werden om mijn eisprong te volgen bleek dat alles heel goed werkt. Alles loopt precies volgens het boekje. Ook de progesteron die 3 keer na mijn eisprong gemeten is was ontzettend hoog en erg goed, daar ligt het dus in ieder geval ook niet aan.

Waarom ik dan toch al rond dag 9 na mijn eisprong begin met spotting is een raadsel maar het kan dus geen kwaad ( zeggen ze 😉 ) En de reden dat ik dus tot op heden nog niet zwanger ben geraakt is op dit moment niet duidelijk.

Mijn man is overigens nog niet onderzocht. Ze willen daarmee wachten omdat hij wel 3 keer eerder een zwangerschap bij mij verwekt heeft. Het moet dus in principe kunnen.

Het is dus echt een gevalletje van geduld hebben en hopen dat de natuur ons een keertje goed gezind is. Voor nu hebben wij dan ook het advies gekregen om er nog vrolijk een half jaartje gewoon zelf voor te gaan voordat we weer verder gaan met andere onderzoeken.

Ik moet zeggen dat ik me nu een stuk beter kan vinden in deze uitslag dan de vorige keer omdat ik nu zeker weet dat er op de juiste dagen geprikt is.

Toen ik de bloeduitslagen hoorde wist ik ook echt zeker dat het in ieder geval niet aan mijn progesteron kon liggen. Ik heb nu dus echt kunnen accepteren dat het tot nu toe gewoon nog niet de tijd ervoor was en dat die tijd hopelijk ( snel) nog wel komt.

Neemt niet weg dat de teleurstelling elke maand aanwezig zal blijven want na 2 jaar proberen is het potje geduld bij mij aardig op.

Maar ja, goed werk heeft tijd nodig….of zoiets 😉 hopelijk alleen niet teveel tijd want ik ben echt zo klaar voor een zwangerschap!

Kom maar op met die 2de streep!

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

12 thoughts on “Tweede uitslag fertiliteitsonderzoek….is het hetzelfde als de eerste uitslag?”

 1. Been there.. ruim 2,5 jaar bezig geweest om
  zwanger te worden van ons tweede kindje, uiteindelijk dmv IUI gelukt en nu bijna uitgerekend.
  Ik snap je frustratie en waarschijnlijk ook het grote vraagteken of het nog eens gaat lukken. De maandelijkse teleurstelling is ook echt heel verdrietig he? Wees lief voor jezelf. Ik “mocht” van mezelf in elk geval de eerste twee dagen van mijn menstruatie gewoon helemaal toegeven aan het verdriet en de teleurstelling, bagatelliseerde het niet. Ik wist na al die keren (plus de keren voordat ik zwanger was van nr 1, ruim een jaar) dat de wereld er na een paar dagen altijd weer zonniger uit zag, met weer een nieuwe kans. Dat hielp mij enorm.

  Ik heb trouwens veel gehad aan het boek Innesteling van Rika Lukac, en haar site. Ze geeft ook cursussen en consulten. Haar aanpak is ook erg gericht op juiste voeding, supplementen en yoga/ontspanning. Beetje zelfde insteek als de Amerikaanse site natural fertility. Geen idee of jij hier iets voor voelt, maar wilde het toch even tippen. Doe ermee wat je wilt.

  Veel liefs en geluk!

  1. dank je wel voor de tip. Wat fijn dat het bij jullie na zo’n lange tijd toch gelukt is. Het geeft met weer wat hoop. Ik zal me eens verdiepen in de boeken want ik ben er achter de laatste jaren achter gekomen dat voeding inderdaad hel belangrijk kan zijn voor je cyclus.

 2. Ik leef zo met jullie mee! Wij hebben ook jaren op ons vierde kindje moeten wachten. Ik bleek endometriose te hebben, maar uiteindelijk ben ik toch wel natuurlijk zwanger geworden, al heeft het in totaal wel bijna 4 jaar geduurd…
  Wat ik een beetje vreemd vind, toen wij na 1,5 a 2 jaar naar de gynaecoloog gingen werd als eerste mijn man onderzocht, ondanks dat hij wel de verwekker van onze oudste 3 kinderen is. Waarom zouden ze dat bij jullie niet doen? De kwaliteit van het zaad van de man kan namelijk wel (erg) achteruit gaan, is ons toen verteld. Dat wilden ze graag eerst uitsluiten voordat ze onderzoeken bij mij gingen doen. Is het geen optie, dat ze jouw man nu eerst wel gaan onderzoeken? Dat is namelijk een betrekkelijk eenvoudig en goedkoop onderzoekje, welke jullie misschien wel veel duidelijkheid kan geven…
  Hoe dan ook, veel succes en sterkte! Het is jullie zo gegund!!

 3. Op zich een fijne uitslag. Nu nog wachten op dat tweede streepje. Je man heeft niet alleen drie kinderen bij je verwekt, je bent ook drie keer zwanger geworden. En moeder van twee. Damn, natuur! Schiet op!
  Het lijkt me vreselijk irritant om geduldig te blijven in zo’n geval. Succes daarmee. Ben heel blij voor je dat er verder niets aan de hand is.
  Gerlinde onlangs geplaatst…Waar blijft je geld? alle uitgaven bijhouden.My Profile

 4. Fijn dat de uitslag goed is! Maar ook weer niet fijn, omdat het tot nu toe niet gewerkt heeft zoals je zou willen….ik hoop echt dat het snel gaat lukken!
  Wij wachten nog steeds, eigenlijk moeten we weer terug naar de gynaecoloog, ik ben nu 36 en mocht een jaar geleden pas weer terug komen als ik dat jaartal bereikt had…iets met nog minder kans op natuurlijke bevruchting en meer kans op succes met wat medische hulp. Maar we aarzelen. Willen we dit echt, wat halen we ons allemaal weer op de hals, bij de eerste twee hebben we ook in die molen gezeten. En ik ben al wat ouder, welke risico’s lopen we allemaal. Ik vind het maar ingewikkeld. We hebben veel te veel tijd om er over na te denken en dat is niet handig.
  Hoop dat we snel zwanger zijn! Spontaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge